۲ آذر ۱۴۰۰، ۲۲:۰۵

در نشست طرح کلان و معماری ساختار فرهنگ و رسانه کشور مطرح شد؛

ریشه بسیاری از مشکلات کشور مسائل فرهنگی است

ریشه بسیاری از مشکلات کشور مسائل فرهنگی است

اصفهان – مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اصفهان گفت: صاحب نظران بر این باورند ریشه بسیاری از مشکلات موجود کشور مسائل فرهنگی است و باید برای بررسی و رفع آنها همت کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام رحمت‌الله اروجی شامگاه سه شنبه در نشست مشورتی طرح کلان و معماری ساختار فرهنگ و رسانه کشور که با هدف بررسی راهکارها و چالش‌های تحول، اصلاح ساختار و بازسازی فرهنگی و رسانه‌ای برگزار شد، ضمن گرامیداشت سالروز ۲۵ آبان، سالروز حماسه و ایثار مردم اصفهان اظهار داشت: بسیاری از صاحبان فکر و اندیشه در حوزه فکری و مکتبی نظام جمهوری اسلامی ایران اعتقاد دارند ریشه بسیاری از مشکلات موجود کشور مسائل فرهنگی است و باید برای بررسی و رفع آنها همت کرد.

وی راکد بودن نظامات فرهنگی را زمینه سازی مشکلات متعدد عنوان کرد و گفت: اگر به گونه‌ای به سراغ دستگاه‌هایی که برای رشد و تعالی نظام جمهوری اسلامی تلاشی انجام داده و می‌دهند برویم و از آنها سوال شود آیا ساختار حاکم بر این سازمان و نهادها، تولید فکر و اندیشه در راستای گام دوم انقلاب است یا خیر احتمالاً پاسخ شأن رضایت بخشی این گونه اقدامات نخواهد بود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اصفهان ادامه داد: بخشی از واقعیت این است که باید در ساختارهای سازمانی و دستگاه‌های اجرایی انقلابی اتفاق بیفتد و بسیاری از بروکراسی‌ها و مشکلات پیچیده اداری که دست عوامل اجرایی را برای این انقلاب فرهنگی می‌بندد، رفع شود.

لزوم بازمهندسی نظام حکمرانی فرهنگی

همچنین یاسر جلالی، دستیار رئیس سازمان تبلیغات اسلامی به تشریح اقدامات انجام شده در راستای تدوین طرح کلان و معماری ساختار فرهنگ و رسانه پرداخت و اظهار داشت: بازمهندسی نظام حکمرانی فرهنگی مبحث جدیدی نیست که مطرح شده است و رهبر معظم انقلاب در سال‌های ۸۶ و ۹۰ نیز این مباحث را مطرح فرموده و از شورای عالی انقلاب فرهنگی خواسته بودند که در این زمینه اقداماتی انجام دهند.

ریشه بسیاری از مشکلات کشور مسائل فرهنگی است

وی با اشاره به روی کار آمدن دولت جدید و ظرفیت‌های موجود ابراز امیدواری کرد که بتوان ساز و کار مشترکی برای تدوین و اجرای طرح کلان و معماری ساختار فرهنگ و رسانه پیاده سازی کرد.

اجرای طرح کلان معماری ساختار فرهنگ و رسانه کشور

دستیار رئیس سازمان تبلیغات اسلامی افزود: تلاش داریم تا طرح کلان و معماری ساختار فرهنگ و رسانه با مشارکت آحاد وسیعی از مردم شکل گیرد و از تمام ظرفیت‌های کشور در حوزه مردمی و نخبگانی استفاده شود.

وی با اشاره به اعلام فراخوان برای دریافت ایده‌ها و پژوهش‌ها در این حوزه ابراز داشت: ۳۴۰ نفر در فراخوان عمومی مشارکت کردند که از میان آثار رسیده ۱۴۰ طرح منسجم احصا شده است.

جلالی دعوت به مشارکت از سوی وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی و مدیران کل ارشاد استان‌ها را از دیگر اقدامات انجام شده در این راستا اشاره کرد و گفت: ۲۵ استان تاکنون پیشنهادات خود را در این موضوع ارسال کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: همزمان فرآیندی را به صورت خاص در رسانه‌های مربوطه آغاز کردیم و با معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد جلساتی برگزار شده است.

دستیار رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ایجاد سازمانه در دبیرخانه شورای عالی و استفاده از ظرفیت‌های مجموعه‌های پژوهشی کشور را از دیگر اقدامات انجام شده برشمرد و گفت: در حوزه‌های بدیهی که اجماع نخبگان در آن وجود دارد مثل تغییر ساختار بودجه‌ای فرهنگی، رسانه‌ای در سال ۱۴۰۱ نیز اقدامات مثبتی انجام شده است.

جدایی فرهنگ، سیاست و اقتصاد دلیل مشکلات ساختارنویسی نگاه‌ها است

حجت الاسلام والمسلمین زادهوش نیز در این نشست یکی از نقیصه‌های جدی در ساختار نویسی نگاه‌ها را جدایی فرهنگ، سیاست و اقتصاد دانست و تصریح کرد: همه این اجزا باید با هم در یک راستا دیده شوند، اگر بهترین عملکرد در بخش فرهنگ وجود داشته باشد ولی در دو زمینه دیگر همراهی وجود نداشته باشد، موفقیت کار فرهنگی به زیر ۱۰ درصد خواهد رسید.

ریشه بسیاری از مشکلات کشور مسائل فرهنگی است

علی صالحی سخنگو شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این جلسه خاطرنشان کرد: نگاه روزآمد و انعطاف پذیر در ساختارهای فرهنگی یک ضرورت انکارناپذیر است. وی افزود: در حال حاضر اقدامات و کارهای فرهنگی دستگاه‌ها قابل اندازه گیری نیست لذا ارزیابی صحیحی از عملکرد دستگاه‌ها در دسترس نیست در حالی که ما با انبوهی از مسائل و مشکلات فرهنگی روبرو هستیم.

لزوم ارزیابی فعالیت دستگاه‌های فرهنگی

وی خواستار ارزیابی عملکرد دستگاه‌های فرهنگی شد و گفت: ارزیابی دستگاه‌ها باید بر اساس میزان مشکلاتی باشد که حل کرده‌اند، اینگونه می‌توان به تحول در دستگاه‌ها امیدوار بود. صالحی همچنین در خصوص تولید محتوا و رسانه اظهار کرد: ما هم اکنون بدون در نظر گرفتن مخاطب و سلیقه مخاطب درحال تولید محتوا هستیم، ولی هرگز از خود نمی‌پرسیم که چرا مخاطب باید محتوای ما را بخواند و چرا باید تأثیر بپذیرد. حجت‌الاسلام والمسلمین وحید صافی نیز در این هم اندیشی طرح تحول نظام فرهنگی کشور را در گرو تغییر ساختارها، برنامه‌ها و نیروی انسانی دانست و گفت: در صورتی که این سه عنصر با هم تغییر کنند شاهد تحول نظام فرهنگی کشور خواهیم بود.

کانون زایش مشکلات فرهنگی بخش در دستگاه‌های اجرایی است

حجت الاسلام بر مسلمین قطبی در این نشست اظهار داشت: کانون زایش مشکلات فرهنگی بخش در دستگاه‌های اجرایی است و ما پس از بروز مشکل سعی در رفع آسیب‌ها داریم.

کارشناس مذهبی با بیان اینکه ما باید کانون زایش مشکلات را مورد اصلاح قرار دهیم، اضافه کرد: پیشنهاد می‌دهیم با تقویت دفاتر نمایندگی‌های ولی فقیه در دستگاه‌ها و دادن نقش و جایگاه مناسب، مشکلات و مسائل را در بدنه جامعه کاهش دهیم.

وی تصریح کرد: با شکل گیری شبکه نمایندگی دفاتر ولایت فقیه در دستگاه‌ها با نقش و مأموریت ویژه، می‌توان سلامت معنوی جامعه را تضمین کرد.

فرهنگ به سادگی ساختار پذیر نیست

حجت الاسلام والمسلمین نیلی پور نیز در این نشست با اشاره به زحمات کشیده شده در عرصه فرهنگ کشور اظهار داشت: ما نباید اجازه بدهیم زحمات افراد گمنام در عرصه فرهنگ به یک شبه بر باد رود.

وی افزود: فرهنگ به سادگی ساختار پذیر نیست و اگر ساختاری قرار است تعریف شود باید بسیار انعطاف پذیر باشد.

ریشه بسیاری از مشکلات کشور مسائل فرهنگی است

حجت الاسلام والمسلمین نیلی پور تاکید کرد: ساختاری که قرار است پیاده سازی شود نباید ساختاری اداری داشته باشد، زیرا که ما ساختار اداری کمی در کشور این در کشور نداریم. وی با اشاره به بیانات شهید مطهری درباره کادرسازی فرهنگی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم کادرهای فرهنگی موفقی در شهرها و روستاها تربیت کنیم خودشان در میدان انقلاب بازی خواهند کرد.

تحول در ساختار فرهنگ و رسانه کشور ضروری است

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن کریمی دبیر جبهه فرهنگی استان اصفهان نیز خواستار تحول در ساختار فرهنگ و رسانه کشور شد و گفت: برای تحول در ساختار فرهنگی و رسانه‌ای کشور اول باید فرهنگ و رسانه کشور بازخوانی شود تا بتوان آن را بازسازی کرد.

وی به ساختار فرهنگی کشور در سال‌های ۱۳۴۲ تا ۱۳۵۷ اشاره کرد و گفت: در این سال‌ها حکمرانی مردمی و فرهنگ مردمی حاکم بود. کریمی تصریح کرد: در سال‌های ۵۷ تا ۶۸ انقلاب می‌شود و فرهنگ در اختیار حاکمیت قرار می‌گیرد در این زمان نیز ما الگوهای خوبی داشتیم که اگر بازخوانی شود می‌تواند راهگشا باشد.

دبیر جبهه فرهنگی استان اصفهان خاطرنشان کرد: از سال ۶۸ به بعد که حکومت را در دست می‌گیریم به جای حمایت از حرکت‌های مردمی، بانی حرکت‌های حاکمیتی شدیم، حاکمیت باید حامی فرهنگ باشد نه بانی آن و این نقطه. وی با اشاره به تعداد زیاد تشکل‌های فرهنگی در کشور و تاکید رهبر معظم انقلاب بر ایجاد قرارگاه فرهنگی اظهار کرد: کلیه ساختارهای فرهنگی باید در قرارگاه فرهنگی متمرکز شود.

گفتنی است نشست مشورتی طرح کلان و معماری ساختار فرهنگ و رسانه کشور، به میزبانی استان اصفهان و با حضور یاسر جلالی، دستیار رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و احمد مداحی، رئیس مرکز رسانه و عملیات‌های ویژه سازمان، و با حضور بیش از ۴۰ نفر از نخبگان، صاحب‌نظران و فعالان فرهنگی و مذهبی استان اصفهان برگزار شد و مدعوین در این جلسه به بحث و تبادل‌نظر و ارائه دیدگاه‌های خود پرداختند و در خصوص لزوم شناسایی وضع موجود، ترسیم وضع مطلوب و بازسازی ساختار فرهنگ و رسانه کشور تبادل نظر کردند.

کد خبر 5359372

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha